dinsdag 9 oktober 2012

I just read - Sevenster, Matched, Voor ik dood ga

Nu de zomervakantie voorbij is, en school weer begonnen is, heb je minder tijd. Minder tijd om te lezen. Zelf ben ik dol op de boeken waar je van wéét dat ze niet echt kunnen gebeuren, maar het stiekem toch denkt. De afgelopen periode heb ik 'n paar (niet al te bekende boeken) gelezen. Uiteindelijk kies ik mijn favoriet!

Sevenster - Alexandra Penrhyn Lowe
Dit boek gaat over Eveline. Een dood normaal meisje dat geadopteerd is. Tenminste dat denkt ze, eigenlijk heeft ze de gave van de Wachter. Zij kan geesten en demonen zien, ook krijgt ze paarse ogen. Ze komt een vrouw tegen die haar vertelt wie ze is, maar meeste moet ze zelf uitzoeken. Haar vakantie loopt uit tot een zoektocht naar zichzelf en naar haar echte ouders.
---------
Dit boek is op een 'andere' manier geschreven dan dat ik gewend was. Personen worden minder beschreven, maar blijven toch duidelijk. Op sommige momenten is het boek erg spannend en op andere momenten wist ik niet waarom ik het nog aan het lezen was.
Ik geef dit boek een 6,5.


Matched - Ally Condle
Het boek gaat over Caissia, ze is 17 en de Unie (regering) regelt alles. Met wie ze trouwen,wanneer ze sterven, waar ze wonen, wat voor werk ze gaan doen. Maar dan gaan er dingen mis. De perfecte Unie lijkt opeens zo perfect niet meer...
----------
Dit boek is te vergelijken met, De inwijding en The hunger games. De spanning is op zo'n mooie manier opgebouwd. Volgens vele laat dit boek je niet meer los, en dat klopt. Dit is het eerste deel van een triologie. Het tweede deel is ook al uitgekomen. (crossed) Zover ik weet is het derde deel er nog niet.
Ik geef dit boek een: 8
Voor ik doodga - Jenny Downham
Dit boek gaat over Tessa. Ze lijdt aan Leukemie. Wanneer ze te horen krijgt dat ze nooit 17 zal worden, gaat ze haar leven ontdekken.  Ze wilt vanalles meemaken, liefde, stelen, gewoon alles.
-------
Dit boek is ook verfilmd en draait momenteel in de bioscoop. Het boek is inderdaad prachtig en zoals op Chicklit.nl staat, blijft dit boek je bij. Prachtig omschreven en ik ben erg benieuwd naar de film! Persoonlijk vind ik het wel jammer dat er geen 'happy end' in zit, maar aan de andere kant hoort het verhaal wel zo af te lopen.
Ik geef dit boek een 7,8

Ik vind Matched dus het leukst. Ik ben gewoon gek op futuristische boeken net zoals deze. Voor ik doodga vond ik soms moeilijk om te lezen maar was uiteindelijk heel mooi. Sevenster is niet op 'mijn' manier geschreven, maar is uiteindelijk ook leuk!

Welke boeken hebben jullie de afgelopen periode gelezen?

Xx

3 opmerkingen:

 1. Het lijken me wel hele heftige boeken, wel goed omschreven Liefs, Nina

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, daar heb je wel gelijk in, vooral bij Voor ik Doodga.

   Verwijderen
 2. Sevenster heb ik zelf ook gelezen, ik vond hem erg mooi!

  XXX

  BeantwoordenVerwijderen

Hee,

Leuk dat je jouw mening wilt delen!
Maar houd het netjes, tips zijn altijd welkom!!

Xx