dinsdag 11 september 2012

New Room: zonder veel kosten!


De mode verandert zo snel! En er zit steeds zoveel leuks tussen, dat je onmogelijk alles kunt aanschaffen dat bij de mode van het moment past. En met kleding is het nog relatief gemakkelijk. Als je elk seizoen twee of drie nieuwe outfits koopt en combineert ben je er weer helemaal bij. Maar om elk seizoen je slaapkamer helemaal om te gooien en in te richten naar de laatste trends kost veel tijd en geld. Daarom een paar tips om je slaapkamer met een paar kleine ingrepen op te frissen zonder dat het je veel geld en tijd kost.


Dit seizoen zijn de modekleuren weer helemaal fel en uitbundig. Maar om nu je hele kamer over te schilderen is misschien een beetje overdreven. Dan kan je wel aan de gang blijven, want over een half jaar is de trend waarschijnlijk weer helemaal anders. Het is veel handiger om de muren in neutrale kleuren te schilderen en de modekleuren te gebruiken voor kleine accenten, via decoratie, woontextiel en accessoires. Je kan bijvoorbeeld al voor een paar tientjes vloerkleden online kopen die een deel van het gewenste effect brengen. Op de markt of bij de Ikea kan je voor weinig geld een bijpassend overtrek voor je dekbed vinden en ook kleine dingen als een paar nieuwe hanglampen kunnen het verschil maken.


Als je niet meteen heel veel inspiratie hebt, kun je ook een moodboard maken. Dat is heel gemakkelijk: knip foto’s en plaatjes die je leuk vindt  in mode- en interieurbladen uit en plak die op een groot stuk karton. Ga daarna nadenken met welke kleine ingrepen je iets van jouw kamer kan maken dat daarbij in de buurt komt. Kies voor maximaal zeven of acht kleine details. Het is niet alleen leuk om te doen, je ontwikkelt je eigen creativiteit er ook enorm mee.
Xx

9 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn muren heb ik ook wit geschilderd nadat ik niet uit een kleur kwam. Dit is inderdaad echt veel handiger voor twijfelaars zoals ik. Ik wil alles zo nu en dan nog wel een veranderen en dan is wit een goede basis :D

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wauw heel mooi!
    Zullen we elkaar volgen? X

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ga binnenkort ook mijn muren een neutrale kleur geven, bruin en wit waarschijnlijk. Erg leuk artikel! Meestal maak ik collages in een stijlboek voor inspiratie hihi.

    Liefs, Romy

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Haha ja, collages zijn ook altijd een goede inspiratiebron!
      Wit en een andere niet-felle kleuren (bruin) zijn een goede basis voor je muren. Bruin geeft ook best een 'warm' gevoel:)
      Xx

      Verwijderen
  5. Leuk artikel, ik vind neutrale kleuren altijd heel mooi.
    Bruin-wit-grijs zijn toch wel 'de' neutrale kleuren voor mij.
    Liefs, Nina

    BeantwoordenVerwijderen

Hee,

Leuk dat je jouw mening wilt delen!
Maar houd het netjes, tips zijn altijd welkom!!

Xx