dinsdag 19 februari 2013

I just read - Insurgent, De anderen, Dit is geen dagboek

Een tijdje terug schreef ik een artikel waar ik drie boeken besprak die ik de afgelopen periode had gelezen. De afgelopen tijd heb ik veel leuke, nieuwe boeken ontdekt. Vandaag komen er drie boeken aanbod, waarvan bij twee boeken futuristische elementen inzitten.

Insurgent - Veronica Roth
Dit is het tweede deel van divergent (de inwijding). Het gaat over Tris, ze is overgestapt naar een andere factie. Nadat ze zich in het eerste boek heeft moeten bewijzen ontstaat er in het tweede boek een opstand. Haar ouders zijn gestorven aan het einde van deel 1. Haar broer wordt haar aardsvijand. Ook krijgt ze problemen met haar vriendje Tobias, omdat ze het opneemt voor zijn vader. (Tobias heeft een slechte band met zijn vader)
----------
Ik heb dit boek in het Engels gelezen. Ik ben blij dat ik dit heb gedaan omdat het verhaal nu nog meer realistisch is. Je moet wel het eerste deel lezen anders begrijp je dit verhaal niet. Als je fan bent van The Hunger Games moet je dit boek zeker lezen!
Er komt, van het eerste deel, in 2014 een film van! (YAY)
Cijfer: 7.8
 
De anderen - Gemma Malley
Het verhaal speelt zich af in 2140. Er is een medicijn uitgevonden waardoor mensen eeuwig kunnen blijven leven. Doordat iedereen kan blijven leven, kunnen er voor de drukte, geen kinderen meer geboren worden. Kinderen die wel worden geboren worden naar een overtolligen huis gestuurd worden, en hun ouders gaan de gevangenis in. Dit is ook gebeurd met Anna. Ze is ontdekt toen de 2 was, sindsdien zit ze in overtolligenhuis 'Grange Hall.' Ze maken haar daar wijs dat ze slecht is, een schande voor moeder natuur en dat ze een fout is. Ze moet klusjes doen om dit te compenseren. Totdat er een nieuwe jongen op Grange Hall komt, Peter. Hij neemt Anna mee naar huis, en daar komt ze erachter dat Grange Hall helemaal niet zo eerlijk en 'haar eigen bestwil' was..
--------
Ik vond dit boek geweldig. Een van de beste die ik in tijden heb gelezen. Dit komt mede door de manier van schrijven. Het is geschreven met een 'verteller', iemand die erbij zit en alles omschrijft. Er wordt in een hoofdstuk in meerdere 'hoofden' van personen gekeken. En wanneer er een spannend moment komt, gaan ze weer verder naar de volgende persoon. Het einde is zeer verrassend en dit boek is écht een aanrader!
Cijfer: 8.9
 
Dit is geen dagboek - Erna Sassen
Boudewijn is 16 en zijn moeder heeft (nadat ze in het gekkenhuis heeft gezeten) zelfmoord gepleegd. Nadat hij ruzie heeft gekregen met zijn vriendin, is het berg af waards met hem gegaan. Hij gaat niet meer naar school en blijft de hele dag in bed liggen. Zijn vader geeft hem de opdracht om iedere dag iets te schrijven in zijn 'dagboek' en één van zijn (klassieke) cd's te luisteren. 
-------
De humor van dit boek wordt gecombineerd met de vreselijke dingen die hij doormaakt. Er worden wel soms 'moeilijke' woorden gebruikt in dit boek. Toch is het op een bepaalde luchtige manier geschreven dat je het eigenlijk altijd wel snapt. Als je van dagboek verhalen houd, moet je dit boek zeker eens lezen!
Cijfer: 7.8
 
Ik vind 'De anderen' zeker het leukst. 'Dit is geen dagboek' is erg leuk geschreven en met insurgent heb ik gewoon een obsessie. (dit komt door divergent, en door de aankomende film :P)
 
Welke boeken hebben jullie de afgelopen periode gelezen?

8 opmerkingen:

 1. Het laatste boek zou ik ook wel eens graag lezen!
  Ik volg deze blog nu ook ;)
  Liefs

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik kende geen enkele van deze boeken maar de eerste ziet er wel leuk uit! Toen ik de beschrijving las, moest ik al onmiddellijk aan The Hunger Games denken en jij schreef het zelf dan ook nog eens in je beoordeling.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I las 'The boy in the striped pyjamas', een heel erg mooi boek!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Super leuk! Hou je ook zoveel van lezen?
  Ik ben nu de Twilight Saga aan het lezen.
  With lots of Love,
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ja, ik hou wel van lezen, hihi.
   Van de Twilight boeken vind ik de 1e en de 4e het mooist!

   Verwijderen
 5. De Divergent serie moet ik ook maar eens gaan lezen, lijkt me een goed verhaal! Ben nu bezig met Uglies, ook een beetje Hunger Games achtig.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Leuk artikel!

  Doe je mee met mijn winactie? http://goldenmustaches.blogspot.com/2013/02/winactie-win-10-waardebon-glam-cosmetics.html

  BeantwoordenVerwijderen

Hee,

Leuk dat je jouw mening wilt delen!
Maar houd het netjes, tips zijn altijd welkom!!

Xx